e
Banner

Etiketler: gıda taşımacılığı



Reysaş’tan gıda depolamada A sınıfı hizmet



Gıda taşımacılığı alanında Türkiye genelinde yaklaşık 12 bin noktaya makro ve mikro dağıtım hizmeti sunan Reysaş, A sınıfı kalitede depolarıyla birçok dev gıda firmasının lojistik partneri olmayı sürdürüyor.





Gıda ürünlerinin denizyolu ile taşınması



Dr. Mehmet Sıtkı SAYGILI

Bahçeşehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu





Emırates SkyCargo'dan, müşterilerine özel çözümler



Bu yıl başlayan Dallas, Seattle ve Washington seferlerinin ardından ABD yönünde yapılan taşımacılık ise 34 bin tonu aştı.

 




Türkiye’de gıda sektöründe taşımacılık



2011 yılında Türkiye’nin gıda ve içecek ihracatı 8,9 milyar dolar olar ulaştı. Türkiye’deki gıda ve içecek sektöründeki firmaların çoğunluğu KOBİ’lerden oluşuyor. 2011 senesinde, ihracatın %59,6’sı KOBİ’ler tarafından yapıldı.





Ekol, gıda sektörünü özel lojistik çözümlerle taşıyacak


Yayın: 25-12-2012
Kategori: Gıda

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük entegre lojistik şirketlerinden Ekol Lojistik'in CEO’su Tayfun Öktem, “Gıda sektöründe ürüne özgü tedarik zinciri yönetimiyle hizmet veriyoruz.  2012 için ciddi büyüme hedefi koyduk. Bu hedefimize ulaşmakta sıkıntı görmüyorum. Gündemin önündeyiz, süreçlere hakim olarak ilerliyoruz” diye konuştu.





Yeni pazarlardaki rekabet gücümüzü lojistikten alacağız



Güçlü lojistik hizmetlerinin gıda sektörünün yeni pazarlara ulaşmasını sağladığını belirten Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Başkanı Şemsi Kopuz, “Gıda lojistiği yapan firmaların taşımacılık dışında, uygun lojistik hizmetleri vermesi, onları daha iyi yerlere taşıyacaktır. Lojistik avantajların, hedef pazarlara ulaşmadaki önemi göz ardı edilemez. Lojistik sektörü güçlü olmazsa, gıda sektörü yeni pazarlara hakim olmakta sıkıntı çeker” dedi.





Sırma Maden Suyu'nu Etis Lojistik taşıyacak


Yayın: 17-06-2015
Kategori: Lojistik

Türkiye'nin önde gelen su ve gazlı içecek markalarından Sırma’yı müşteri portföyüne katan Etis Lojistik, bu anlaşma ile Hamidiye Su’dan sonra ilk defa gazlı içecek grubunda da lojistik hizmeti sunacak.




Turkish Cargo 2016’da 53.000 ton gıda ve 15.000 ton ilaç taşıdı


Yayın: 24-10-2017
Kategori: Havayolu

Gıda ve sağlık endüstrisinde hava taşımacılığına olan talep artarken, Turkish Cargo da sunduğu özel çözümlerle bu talebe en doğru cevabı veriyor. 2016’da 53.000 ton gıda ve 15.000 ton sağlık taşıması yapan Turkish Cargo, 2017’de hem bozulabilir kargo hem de ilaç gönderileri oranlarında %35 gelir artışı hedefliyor. 




PANDA yılda 2 bin adet tırla depolarda


Yayın: 25-10-2017
Kategori: Gıda

Türkiye'nin önde gelen dondurma markası PANDA, yılda 2 bin adet tır sevkiyatı gerçekleştiriyor. Satış ve lojistik süreçlerini direkt dağıtım ve distribütör ağlarıyla yönettiklerini belirten PANDA Tedarik Zinciri Müdürü Mete İltaş, “Tırlarımzın her birinde bulunan data loggerlar sayesinde ürünlerimiz satış noktalarına uygun şartlarda ulaştığını kontrol etmekteyiz. Kaynaklarımızı en ideal şekilde kullanarak rut optimizasyonunu sürekli iyileştirmekte ve buna bağlı olarak da sistemimizin bütünlüğünü sağlamaktayız” diyor. 




Şölen lojistik süreçlerini teknolojiyle donattı



100’ü aşkın ülkeyi Türk çikolatasıyla tanıştıran Şölen, yıllık 100 bin ton sevkiyat gerçekleştiriyor. Tedarik zinciri süreçlerini teknoloji yatırımlarla güçlendiren şirket, ürünlerini ilk günkü tazeliğiyle tüketicilerine ulaştırıyor. Gıda firmaların özellikle parsiyel ürün dağıtımlarında ortak platformlar kullanmadan kaçınmalarının, maliyet ve hizmet kalitesini negatif etkilediğine dikkat çeken Şölen Tedarik Zinciri Direktörü Mehmet Ali Aslan “Sektörün kamyonların içerisinde değil raflarda rekabet etmesi gerektiğini düşünüyorum. Ortak altyapı kullanımının artması, herkes için daha iyi hizmet ve kalite sağlayacaktır” dedi.